ΠΑΣΧΑ 2017



Δεν μπόρεσα σε κανένα ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ  να απαντήσω ΑΛΗΘΩΣ..σήμερα

έλεγα μόνο  ΜΑΚΑΡΙ ..ΕΙΘΕ

Και καταλήξαμε το μεσημεράκι σε μια μεσαυλή ..φίσκα στους λεμονανθούς σε μία δίπατη μονοκατοικία στη Νέα Σμύρνη..
Τα δύο αδέλφια μένουν εκεί με τις οικογένειές τους και τη γραία μάνα ..  κυρά ΕΛΕΝΗ ..85 ετών

Κατά τις μία έτοιμο το κοκορέτσι..απίθανο.. αστειάκια ,παρεούλα και κρασάκι..

Η κυρά Ελένη με γεροντική άνοια η κάτι τέτοιο στον κόσμο της..κάθε τόσο έλεγε: φτάσαμε στην στάση μας πες στον οδηγό να σταματήσει  να κατεβούμε..

στον γιό της έλεγε: ποιος είσθε κύριε??  ..για την κόρη της με ρωτούσε συνέχεια ..ποιά είναι η κοπέλα??….κοκ

γλυκειά γριούλα ..τριάντα κιλά ..μια μινιατούρα..με ένα δοντάκι μπροστά και λίγα μαλάκια..

εμένα με έθλιβε η κυρά Ελένη ….οι δικοί της  όμως το είχαν συνηθίσει  τόσο ..που ο γιός της  μάλιστα  με πολύ χιούμορ  …έχει βρεί  και ένα κόλπο να επικοινωνεί μαζί της …το τραγούδι «τριάντα παλικάρια από την Λειβαδιά»…μόλις το ξεκίναγε ο γιός .απο κοντά και η μάνα  ασχέτως άνοιας ..το τραγούδαγαν μαζί σε πλήρη σύμπνοια..και χωρίς παραφωνίες..

μού έλεγε ο γιός της ότι μ΄αυτό το τραγούδι μπορεί και κάνει τα πάντα μαζί της …δηλαδή μόλις της λέει το τραγούδι και της ζητάει να κάνουν κάτι ..μπάνιο ,τουαλέτα κλπ …αμέσως επικοινωνεί και συνεργάζεται..

ποιος να ξέρει ..στους δαιδάλους των εγκεφαλικών νευρώνων της ....τι σηματοδοτεί το τραγουδάκι αυτό το δημοτικό..που είναι ο μόνος σύνδεσμός της με τα παιδιά της..

όμως παρά το χιούμορ  του γιού και τη γλυκύτητα που έβγαζε η γριούλα ..εγώ εφυγα από εκεί με μια πέτρα στην ψυχή μου..  γιατί να γινόμαστε έτσι στα γεράματα σκεφτόμουν…... αμέσως μετά θυμήθηκα τον καθηγητή  ΚΡΙΑΡΑ που στα 105 του μιλούσε σε συνεντεύξεις του για τον έρωτα ..και ίσιωσα λίγο..σκέφτηκα ότι ο καθένας θα έχει το δικό του τέλος..άγνωστο βέβαια ποιο..άρα ας χαρούμε λίγο το παρόν..






Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ